Blog

Teamontwikkeling en het Pieterpad

‘Een echte aanrader en een concept voor resultaat”

Voor het MT van ons bedrijf was ik op zoek naar een inspirerende manier van leren. Een aantal uitgangspunten waren op voorhand gedefinieerd.
Het mocht niet een traject worden waarbij we met elkaar dagen in een bedompt klasje zouden zitten; we werken hard maar kennen we elkaar ook echt voldoende; waren we nu echt een team?

Persoonlijk zocht ik iets wat als een herinnering zou achterblijven bij alle MT-leden. Over 10-15 jaar moeten we individueel kunnen terugkijken met een gevoel van „wat we toen als MT hebben gedaan was gaaf en bijzonder en daar heb ik vandaag nog steeds profijt van”, daarnaast ook een beloningselement voor het harde werken en er moest dus ook een sterke mate van plezier in zitten. Een zakenrelatie van mij was in die tijd de Camino aan het lopen, dat intrigeerde mij.

De ontmoeting met Robert Jan Steinmetz gaf direct al voldoende aanknopingspunten. Met al deze ingrediënten kwamen we er samen op uit dat we met het MT het Pieterpad zouden gaan lopen. En zo geschiedde. In het voorjaar van 2013 zijn we begonnen. Een intensieve avond ging vooraf aan twee etappes. Het lopen bleek, en blijkt nog steeds, een goede keuze. Als team ga je samen op pad, ergens vandaan en ergens naartoe. Samen op reis. Je loopt met elkaar met de neuzen dezelfde richting op, door te lopen wordt je niet afgeleid door non verbale communicatie, je luistert intenser. Het buiten zijn, het bewegen terwijl er intensieve gesprekken worden gevoerd naar aanleiding van coachingsopdrachten maakt dat je even helemaal uit je dagelijkse omgeving wordt gehaald. Nog steeds lopen we met enige regelmaat etappes, telkens met de input vooraf van Robert Jan en wanneer nodig ook zijn fysieke deelname aan de reis die we aan het maken zijn, met elkaar. Een echte aanrader en een concept voor resultaat.

Pim Honig
Managing Director
Amsterdam Metallized Products B.V.

Blijf met onze maandelijkse ‘Impuls’ op de hoogte van de ontwikkelingen en onze inzichten op het gebied van: