Blog

Hoe houd je bij explosieve groei de mensenkant van je bedrijf gezond? Wel, zó dus…

‘We liepen al langer met het idee rond dat we iets wilden organiseren rondom persoonlijke effectiviteit. We zijn binnen ons bedrijf nogal gericht op de kwalitatieve inhoud van onze dienstverlening en het is natuurlijk ook goed om zo nu en dan bewust stil te staan bij de zachtere kant van ons bedrijf, de interne cultuur zeg maar. Toen we voor het eerst met FP&P in contact kwamen waren we nog met een klein team dat bestond uit zes personen. We werkten gewoon heel hard, waren erg hecht met elkaar en besteedden relatief weinig aandacht aan de ‘mensenkant’ van het bedrijf. Maar toen twee collega’s vertelden over FP&P was het dankzij dat enthousiasme eigenlijk logisch dat we met FP&P in zee gingen. Na onze eerste ervaringen met de training Open Onderhandelen, werd het mede door de goede ervaringen, een automatisme om dit bureau in te schakelen.’ Dat zegt Tim van Beek, directeur EVConsult, een adviesbureau dat actief bijdraagt aan een emissieloze wereld. Dit doen ze vanuit een passie voor elektrisch vervoer, je schakelt ze in van strategie tot en met de concrete implementatie van laadinfrastructuur.

Dit heeft het gebracht…

‘Onze ervaringen met FP&P brachten ons veel. We zijn opener geworden binnen het team. En dat is, juist vanwege onze flinke groei in aantal mensen, erg belangrijk. We zijn nu met een man of twintig, en dan is aandacht voor communicatie, afspraken en open durven zijn naar elkaar, onmisbaar om alles vlot en blijvend vitaal te laten verlopen. Door het deelnemen aan de verschillende trainingen leerden we om ons opener uit te spreken naar elkaar, stellen we ons binnen het team kwetsbaarder op en is er ruimte voor de gesprekken over de interne cultuur’, aldus Tim.

Anders dan anderen

‘We hebben nog altijd een flinke focus op de inhoud en kwaliteit van onze dienstverlening, maar nemen inmiddels absoluut de ruimte om op een ander niveau met elkaar stil te staan. FP&P is anders dan andere bureaus, enerzijds vanwege het kleinschalige karakter waardoor er rust en ruimte is om een persoonlijke band met elkaar op te bouwen en anderzijds omdat hun trainingen, workshops en sessies heel goed in elkaar zitten. Je bouwt, zo door de jaren heen, echt een relatie met ze op en dat is gewoon heel prettig. Zeker voor een inhoudelijk gedreven kantoor als het onze’, besluit Tim.

Bekijk hier de hele video waarin Tim zijn verhaal vertelt

Ook toe aan ontwikkeling?

Werken aan de persoonlijke effectiviteit en de organisatie-ontwikkeling in bredere zin? Kies dan voor onze training Open Onderhandelen, Leiderschap & Coaching of één van de andere trajecten. We kijken uit naar je bericht.

Blijf met onze maandelijkse ‘Impuls’ op de hoogte van de ontwikkelingen en onze inzichten op het gebied van: