Blog

Yves Prevoo, CEO Easee: ‘In basis willen we een maatschappelijk probleem oplossen, niet per se veel geld verdienen.’

‘Ik ken trainer Robert Jan al een hele tijd, een van mijn eerste trainingen die draaide om Open Onderhandelen, volgde ik via FP&P. Het zal ergens in 2007 of 2008 geweest zijn en die specifieke training maakte veel indruk op me. Destijds was ik nog vrij jong, ik was pas een jaar aan het werk en als manager heb ik in de jaren daarna Robert Jan een aantal keren uitgenodigd om onderhandelingstrainingen te komen geven. En toen uiteindelijk het moment daar was dat ik een eigen bedrijf startte had ik behoefte aan hulp bij de ontwikkeling van ons team en mij persoonlijk. De keuze om dit via FP&P op te pakken was niet meer dan logisch.’ Dat zegt Yves Prevoo, oprichter en CEO van Easee, een bedrijf dat mensen binnen 15 minuten voorziet in oogmetingen vanuit huis met behulp van een computer en smartphone.

 

Dit bracht de training

‘In eerste instantie heb ik verschillende coaching dagen alleen gevolgd en vervolgens pakten we het samen met het team op. Voor mijzelf gold dat ik specifieke aandacht wilde voor één ding. Want waar ik mee worstelde was dat wanneer je een bedrijf begint, en je daaromheen een organisatie gaat bouwen, je de principes en normen en waarden die je belangrijk vindt ook daadwerkelijk vanuit theorie in praktijk wil brengen. En dat vond ik lastig. Je hebt, naast de inhoudelijke vraagstukken, immers ook nog te maken met de hectiek van alledag en daarnaast is het opzetten van een start-up en dit gestaag verder uitbouwen ook nog niet zo eenvoudig. FP&P heeft mij concreet geholpen bij de vraag ‘hoe ga ik nu een team ontwikkelen dat precies past bij de manier die ik in gedachte heb’. Bovendien had ik zelf nog niet heel veel ervaring in het bouwen van een nieuwe organisatie en bijbehorend team. Maar tegelijkertijd wilde ik mijn bedrijf wel écht op een bepaalde manier vormgeven en daarbij gebruikmaken van de kracht die de verschillende mensen in het team hebben. Zo waren er bijvoorbeeld ook nog geen rollen en verantwoordelijkheden toebedeeld, en dat gegeven op zich was al een ware uitdaging’, aldus Yves.

 

Praktische modellen

‘Via FP&P kreeg ik verschillende leiderschapsmodellen aangereikt die me concreet en blijvend leerden om anders te kijken naar termen als reactief en proactief. Ik leerde dat je als organisatie feitelijk steeds opnieuw door een cirkel heen gaat met je mensen, de rollen die zij hebben en als compleet team. Nog altijd merk ik dat de inhoud van de trainingen, want we hebben er meerdere gevolgd inmiddels, concreet toegepast wordt binnen onze organisatie. En dan vooral op het gebied van proactief met elkaar omgaan in plaats van afwachten tot de ander naar je toekomt.’

 

Absolute aanrader

‘Kort gezegd komt het erop neer dat FP&P bij mij past als mens, omdat we op hetzelfde waardesysteem iets proberen te bouwen, op een bepaalde manier naar onderhandelen kijken, verbinding zoeken en niet denken in termen van winnen of verliezen. Precies dat is waar wij als organisatie ook heen willen, want we willen een maatschappelijk probleem oplossen en niet per se heel veel geld verdienen. Specifiek voor ons vakgebied geldt dat digitalisering inmiddels overal om ons heen is, dat is een onomkeerbaar proces. Waar het mij om gaat is dat we met elkaar kijken naar hoe we op een menselijke manier zoveel mogelijk voordeel uit deze ontwikkeling kunnen halen. Tot slot wil ik nog aangeven dat de trainingen die we via FP&P volgen een flinke investering zijn voor een kleine start-up als de onze. Dat we er tóch voor kiezen, geeft wel aan hoe ontzettend waardevol we deze trajecten vinden.’

 

Bekijk hier de hele video waarin Yves zijn verhaal vertelt

 

Ook toe aan (team)ontwikkeling?

Werken aan persoonlijke effectiviteit en de organisatie-ontwikkeling in bredere zin? Kies dan voor onze training Open Onderhandelen, Leiderschap & Coaching of één van de andere trajecten. We kijken uit naar je bericht.

Blijf met onze maandelijkse ‘Impuls’ op de hoogte van de ontwikkelingen en onze inzichten op het gebied van: