Blog

Door een crisis navigeren door inzet van Impeccable Leadership

De tijd is anders dan voorheen. Nu corona een plaats in onze maatschappij heeft ingenomen, is in kunnen spelen op de huidige situatie belangrijker dan ooit. Onze gewone patronen zijn doorbroken en worden misschien wel nooit meer hoe ze waren. Wanneer je kijkt door het vizier van Impeccable Leadership, dan geeft dit richting, al is het geen one-size-fits-all solution. Het heeft veel meer weg van gaandeweg leren op basis van de opgedane ervaringen. Of, zoals we dat binnen FP&P met elkaar zeggen: verandering is de enige constante. En dat geldt anno nu meer dan ooit.

Ontwikkelingsfase

Elke fase van ontwikkeling, zowel van het individu als van een compleet team, biedt kansen, uitdagingen en valkuilen. Wanneer je als leider goed in staat bent om het gedrag (verbaal én non-verbaal) van je team te lezen, dan heb je een voorsprong op anderen. Het helpt je onder meer om te ontdekken in welke fase van ontwikkeling je team zich op een bepaald moment bevindt. En dat is belangrijk om met elkaar de juiste richting in te gaan.

Start de dialoog op

Wat verder helemaal past binnen het principe van Impeccable Leadership, is om samen op creatieve wijze de dialoog aan te gaan. En dat, vanuit het management, ook op serieuze wijze faciliteren. Houd daarbij, in het gesprek, rekening met ieders wensen en speel in op elkaars interesses. Het is slechts één onderdeel van het creëren van verbinding binnen je team. Meer in ons volgende blog waarin we ingaan op houding en gedrag en een belangrijke vraag beantwoorden: gaat het hier over ‘me’ of gaat het over ‘we’? Voor die tijd verder praten? Neem contact met ons op, we kijken uit naar je bericht.

Het volledige artikel “Navigating crisis with Impeccable Leaderschip” lezen? Dat kan! Je vindt het hier.

Blijf met onze maandelijkse ‘Impuls’ op de hoogte van de ontwikkelingen en onze inzichten op het gebied van: