Blog

Het boek is er! Impeccable Leadership; een inspirerende en praktische methode voor leiderschapsontwikkeling

‘Dit boek moest er gewoon komen’ aldus Nienke Schaeffer, bedrijfskundige en leiderschapscoach verbonden aan FP&P. ‘Een van de belangrijkste redenen voor het schrijven van dit boek had te maken met haar praktijkervaring.

Nienke Schaeffer en Frits Wilmsen -grondlegger van de Impeccable Leadership methode- werken ruim 10 jaar samen. Ze trainen en begeleiden o.a. management teams en organisaties. ‘Wanneer je enthousiast bent als deelnemer, moet je meer kunnen lezen over het onderwerp en je kunnen verdiepen in de methode. Daarnaast is dit boek voor mij persoonlijk ook echt een ode aan het gedachtegoed dat we bij FP&P actief met elkaar uitdragen.’

Het boek: Impeccable Leadership

‘Impeccable Leadership past bij de huidige tijd. We leven in een tijd die vraagt om een vorm van leiderschap vanuit verbinding, creativiteit en commitment. Met de praktische uiteenzetting in het boek krijg je als leider concrete instrumenten aangereikt, die inzicht geven in wat je nodig hebt om je team verder te brengen in ontwikkeling en prestaties. De waarde van Impeccable Leadership is in de basis dat je stap voor stap een proces kunt opzetten om ambities waar te maken’, aldus Nienke. ‘De richtinggevende vraag is: hoe creëer je een samenwerking waarbij het geheel meer wordt dan de som der delen?

Naast het omgaan met een aantal paradoxen die je tegenkomt in de praktijk, zoals (om vooruit te komen, moet je stilstaan), leer je als leidinggevende moeiteloos schakelen tussen verschillende leiderschapsrollen, waardoor je op een ontspannen manier om kunt gaan met elke uitdaging die zich voordoet. Als Impeccable Leader maak je het werk inspirerend en plezierig. Zo kun je teams optimaal begeleiden in het proces van ontwikkeling naar resultaat, omdat je uitgaat van intrinsieke motivatie als bron van succes. Leiders die hun medewerkers centraal stellen, kunnen gedroomde resultaten neerzetten.’

Persoonlijke ervaring

In het bedrijfsleven is er hoge focus op resultaat en de korte-termijn. Dat is nodig, én het is niet voldoende voor duurzame resultaten en een prettige, productieve werksfeer. Contact kunnen maken, elkaar aanspreken en elkaar blijven opzoeken als de druk hoog is, maken dat je constructief blijft samenwerken. Dit heeft direct effect op de resultaten die je met elkaar neerzet. Ik hoop dat het anderen een denkkader biedt, helpt of inspireert. Dan is het voor mij een geslaagd project’, besluit Nienke.

Het boek bestellen? Dat kan! Het is verschenen op 17 augustus en je kunt het o.a. kopen via Bol.com, Managementboek.nl en Bruna.nl

 

Over de auteurs

Frits
Frits Wilmsen is partner bij Frits Philips jr. & Partners. Frits gelooft in de onuitputtelijke kracht van het menselijk bewustzijn. Volgens zijn visie is de ontwikkeling daarvan een voorwaarde om te kunnen bijdragen aan het verbeteren van de wereld in het algemeen en aan het geluk van mensen en het succes van organisaties in het bijzonder. Hij ontwikkelde de theorie achter Impeccable Leadership (ILS) en is de grondlegger van de methode. Als internationaal executive coach, trainer, spreker en adviseur, is het zijn missie om met ILS het werk van leidinggevenden te transformeren.

 

Nienke
Nienke Schaeffer is leiderschapscoach en zet zich samen met Frits Philips jr. & Partners in voor gelukkige mensen en succesvolle bedrijven in een gezonde wereld. Nienke gelooft in de combinatie van heldere, praktische modellen, bewustzijnsontwikkeling en emotionele intelligentie. Als bedrijfskundige en transformatie-psycholoog heeft ze honderden mensen in het bedrijfsleven gecoacht. Sinds haar kennismaking met ILS in 2009 brengt ze deze methode succesvol in de praktijk voor de duurzame ontwikkeling van leiders, teams en organisaties.

 

Blijf met onze maandelijkse ‘Impuls’ op de hoogte van de ontwikkelingen en onze inzichten op het gebied van: