Blog

Leiderschap, dat gaat over jezelf…..

Wat leiderschap en coaching mij heeft gebracht is de ervaring dat leiderschap echt gaat over jezelf. Je kunt pas van toegevoegde waarde zijn voor anderen en vanuit je kracht handelen, als je in verbinding bent met jezelf en je jezelf kunt leiden. Dat lees je natuurlijk veel vaker in allerlei managementboeken of tijdschriften. Maar in de training Leiderschap en coaching ervaar je het ook, je voelt het. Ik voelde het, elke andere deelnemer voelde het. En het mooie is, ik voel het nog steeds. Die structurele blijvende impact heeft Impeccable leadership.

Met alleen het volgen van de training was ik er overigens niet, om echt vanuit jezelf dag in dag uit te kunnen handelen heb ik het nodig gehad om er elke dag bewust mee bezig te zijn voor mezelf. Het is echt een ambacht geworden. En dat is ook precies wat ik meekreeg in de training. En wat ik heb ervaren als de waarde van Frits voor mij als trainer en coach, namelijk dat hij echte impact heeft. Vanuit liefde en authenticiteit voelt hij precies aan hoe hij jou verder kan helpen en vooral ook hoever hij kan gaan. Hij doet dit op zo’n integere wijze dat je jezelf hiervoor helemaal open stelt en je laat begeleiden in een verkenning in jezelf naar jezelf. Vooral omdat in de training en begeleiding een sfeer ontstaat waarin je jezelf helemaal veilig en op je gemak voelt. Steeds als ik Frits en zijn collega’s aan het werk zie heb altijd het idee dat ze precies weten ‘aan welk knopje’ moet worden gedraaid. Dat vertaalt zich in het kunnen zetten van echte stappen in ieders persoonlijke proces. Dat is ook wat de methode van Impeccable Leadership uniek maakt, als je erin stapt is er geen ‘ontsnappen’ mogelijk. Je komt enorm verrijkt uit elke sessie terug.

Voor mij persoonlijk heeft het mij opgeleverd dat ik weer volledig toegang heb tot mijn gevoel. Ik ben weer volledig mezelf geworden, sta weer in mijn kracht en ben een compleet mens geworden. omdat ik het contact met mijn bron heb kunnen bereiken en hier mee in verbinding sta is mijn relatie met anderen ook veel beter geworden. Het contact met mijn kinderen en partner is liefdevoller en opener, op mijn werk met mijn teamleden is het contact intenser, bewuster, voller. Meer echt. Er is voor mij heel veel verdieping opgetreden in het contact met anderen en vooral ook met mezelf. Daarmee heb ik heel veel meer impact gekregen in mijn relaties met anderen maar ook in mijn werk en in de resultaten die ik bereik. Doordat ik vanuit mijn kracht handel ben ik ook succesvoller, ik boek sneller resultaten. Ik persoonlijk handel veel minder vanuit de gedachte wat anderen van me verwachten of eisen maar juist vanuit mijn eigen overtuiging. Ik leef echt bewust. Dat maakt ook dat ik ook veel meer bevrediging uit mijn werk haal. Ik heb er namelijk volledig zelf voor gekozen om elk ding te doen wat ik doe. En dan ga je ook echt voor. En dus bereik je dan je doel.

Michel Rooze
Director HRM Development Ziggo

Blijf met onze maandelijkse ‘Impuls’ op de hoogte van de ontwikkelingen en onze inzichten op het gebied van: