Blog

Respect: Laveren tussen de organisatie en mezelf (vervolg)

In mijn vorige blog stelde ik dat een voorgenomen conference call niet zou gaan werken. Ik zette een belangrijke stap vanuit mezelf richting het bedrijf. Dat ging goed. Maar of het goed af zou lopen met de zakelijke inhoud van de call, had je nog van me tegoed.
De call was HILARISCH. Er zat een aantal mensen in 1 ruimte (echo), er kwam een aantal mensen te laat (daar was geen aandacht voor), mijn verbinding was matig (de call ging gewoon door) en er was er een die alsmaar sprak. Effect: nul.
Via deze videolink, kun je meemaken hoe zo’n call er aan toe gaat. Zonder dollen. Echt. En je lacht je rot. Neem een momentje dat je aandachtig 5 minuten kunt kijken en luisteren.
Wat heeft dit met het gedachtegoed van FP&P te maken? Nou, in je eentje is het lastig open onderhandelen. Betrokkenen moeten er iets van willen snappen en/of het ondersteunen. Als daar niet echt sprake van is, heb je naar mijn idee een storing die eerst opgelost dient te worden. En in de Anglo-Amerikaanse wereld luistert men primair naar degene die het hoogst in rang is. Ik heb dus nog wat werk te doen…

Dereck Oerlemans

Blijf met onze maandelijkse ‘Impuls’ op de hoogte van de ontwikkelingen en onze inzichten op het gebied van: