Blog

Duurzaam onderhandelen: van uniek inzicht naar blijvend resultaat

Beladen situaties steken regelmatig de kop op. Deze kosten niet alleen veel energie; ze creëren tevens een onderlinge afstand en drijven gezamenlijke doelen naar de achtergrond. Als begeleiders van onderhandelprocessen willen wij zo goed mogelijk helpen bij het effectief en duurzaam oplossen hiervan. Daarom zijn we momenteel bezig met het vertalen van een boek vanuit Harvard over duurzaam onderhandelen.

Wij zijn hier erg enthousiast over, omdat dit boek bijzondere inzichten en handvatten verschaft, waardoor je beter kunt omgaan met lastige, diepgewortelde conflicten. Door zijn langdurige onderzoek naar beladen situaties heeft schrijver Daniël Shapiro een ferme grip gekregen op de kernelementen hiervan. Hij benadrukt het belang van het feit dat de mens centraal staat – dat je je eigen identiteit en die van de ander moet kennen – en biedt praktische tools om hiermee om te gaan. Die visie sluit geheel aan op de benadering van FP&P. Onze droom is een gezonde wereld vol gelukkige mensen en succesvolle bedrijven. En wij zijn ervan overtuigd dat de inzichten die dit boek biedt, een essentiële rol kunnen spelen in de verwezenlijking daarvan.

Goede technieken, meer duurzame verbinding

Daniël Shapiro kan met recht een van de grootste onderhandelingsexperts ter wereld worden genoemd. Als directeur van het Harvard International Negotiation Institute heeft hij op basis van zijn praktijkervaring unieke inzichten en technieken ontwikkeld waarmee je zelfs de lastigste conflicten op duurzame wijze kunt oplossen. In zijn boek deelt hij deze voor het eerst met een breed publiek. Hij legt haarfijn uit hoe we ons kunnen voorbereiden op beladen onderhandelingen en hoe we tijdens zulke gesprekken het overzicht kunnen bewaren om doelbewust toe te werken naar een duurzame uitkomst.

Zijn inzichten kun je toepassen in het bedrijfsleven, maar ook op individueel niveau. Het boek levert een belangrijke bijdrage aan een wereld waarin mensen zich op een duurzame manier met elkaar kunnen verbinden en waarin voldoende ruimte is voor verschillende gedachten, geloofsovertuigingen, wensen en verlangens.

Lees het boek en ontmoet de schrijver!

Het boek wordt vóór de zomer uitgebracht. Zodra je begint met lezen, zal je waarschijnlijk op de nodige vragen stuiten. Natuurlijk kun je contact met ons opnemen om te bespreken of wij iets voor je kunnen betekenen. In september is het mogelijk om Daniël Shapiro in levenden lijve te ontmoeten; de concrete datum geven we nog aan je door!

Robin, Robert Jan en Frits

Blijf met onze maandelijkse ‘Impuls’ op de hoogte van de ontwikkelingen en onze inzichten op het gebied van: