Blog

Duurzaam onderhandelen: tijd om te handelen!

De term ‘onbespreekbaar’ wordt nogal eens geassocieerd met ontvlambare conflicten. En wanneer frustratie en boosheid eenmaal de kop opsteken, lijkt een uitkomst vaak onbereikbaar te zijn. Maar er is een methode waarmee je zelfs de lastigste conflicten kunt overwinnen. Een tijdje geleden vertelden we je al over duurzaam onderhandelen en het boek van Daniël Shapiro dat wij aan het vertalen waren. Nu is het eindelijk zover: Duurzaam onderhandelen is uitgebracht!


Het boek: conflicten omzetten in iets positiefs

Het overbruggen van emotionele kloven kan erg lastig zijn. Met de praktische methode die Shapiro heeft ontwikkeld, kun je een emotioneel geladen conflict omzetten in iets positiefs waarvan beide partijen profiteren. In het boek laat hij zien hoe je een conflict niet meer moet beschouwen als een tweeledig concept – ‘ik tegen jou’ of ‘wij tegen hen’ – waarbij we ons voornamelijk richten op onze eigen belangen. Hij toont aan dat een conflict letterlijk plaatsvindt binnen een relationele ruimte – ‘tussen ons’ – waarin sprake is van een complexe emotionele dynamiek die samenwerking dwarsboomt. In Duurzaam onderhandelen lees je hoe je je effectief beweegt in die ruimte middels duidelijk omschreven stappen.

 

Ontmoet dé onderhandelingsexpert: Daniël Shapiro komt naar Nederland!

Na 20 jaar onderzoek te hebben gedaan aan Harvard naar de verborgen emotionele krachten die succesvolle samenwerkingen belemmeren, presenteert Daniël Shapiro in zijn boek een revolutionair nieuw model voor duurzaam onderhandelen. Wil je deze wereldberoemde onderhandelingsexpert zelf ontmoeten? Dat kan! Op 21 september – de Internationale Dag van de Vrede – geeft hij in De Balie in Amsterdam een keynote over duurzaam onderhandelen. Tijdens deze keynote zal hij spreken over zijn boek in relatie tot de Internationale Dag van de Vrede. Daarna kun je een panelgesprek bijwonen, waaraan ook onze eigen Robert-Jan Steinmetz zal deelnemen.

Mis deze unieke gebeurtenis niet! Koop nu je tickets bij de Balie. We hopen je na de zomer te zien!

Robin, Robert-Jan en Frits

Blijf met onze maandelijkse ‘Impuls’ op de hoogte van de ontwikkelingen en onze inzichten op het gebied van: