Blog

Je eigen ‘reis van de held’ volgens het ritme der seizoenen

Steeds meer mensen zoeken de natuur op in de context van leiderschapsontwikkeling. Zou je het een hype kunnen noemen of ligt hier een diepere oorzaak aan ten grondslag? Wij geloven dat het laatste het geval is. De natuur spiegelt, oordeelt niet, is ondersteunend en geeft je de gelegenheid om te ontspannen. Mede daardoor kom je makkelijker in contact met je eigen wijsheid. De natuur inzetten als plek om te ontwikkelen en herbronnen is van alle tijden. Als je ergens kunt ervaren dat alles met elkaar verbonden is, is het daar.

Aandacht voor je eigen ontwikkeling

Vind je het belangrijk om aandacht te besteden aan je eigen ontwikkeling, maar kom je hier door de hectiek van alledag te weinig aan toe? Wil je echt iets doorbreken of aangaan in je eigen ontwikkeling? En voel jij je enigszins aangetrokken tot de natuur? In dat geval is de jaargang persoonlijk leiderschap ‘Van Reflex naar Reflectie’ mogelijk iets voor jou. Hierbij ga je met maximaal 10 reisgenoten – maximaal 8 andere deelnemers en 2 professionele begeleiders – op pad in de natuur om te werken aan je eigen ontwikkeling en om je leven richting te geven.

NatureCalls: de natuur als ingang

In 2017 wordt de jaargang alweer voor het zesde jaar aangeboden vanuit NatureCalls, een initiatief vanuit FP&P waarin een passie voor persoonlijke ontwikkeling en een liefde voor de natuur samenkomen. Middels de jaargang ‘Van Reflex naar Reflectie’ leg je – ondersteund door 2 ervaren begeleiders – een fundament voor je ontwikkeling. Er zijn 4 ‘pitstops’ – volledig in lijn met de seizoenen – die je in de gelegenheid stellen om gedurende 24 uur licht te schijnen op je eigen ontwikkeling en het contact met jezelf te verdiepen. In de tussenpozen kun je de opgedane kennis integreren in je leven. Dat maakt het zo krachtig en uniek.

Gedurende het jaar ga je, in en met de natuur, aan de slag langs twee assen:

  1. Het ritme der seizoenen: je begint in de herfst met naar binnen keren en loslaten, zoals het licht zich terugtrekt en de bomen hun bladeren loslaten;
  2. Je eigen ‘reis van de held’: een waanzinnige kapstok voor je eigen ontwikkeling. Je gaat je eigen roeping en/of wijsheid achterna.

De deelnemers zijn keer op keer enthousiast, omdat ze ervaren dat hun kiel dieper komt te liggen, dat ze stevig op hun eigen pad zitten en dat ze het contact met zichzelf hebben verdiept.

Waar en wanneer

We zetten de praktische informatie omtrent de jaargang voor je op een rij!

Waar: in een mooie landelijke omgeving in Twente

Wanneer: Dit jaar worden er voor de eerste keer twee jaargangen aangeboden. Beide jaargangen starten in september 2017. De ‘pitstops’ vinden plaats van donderdag 16 uur t/m vrijdag 16 uur.

Lijkt het je leuk om deel te nemen? Er zijn nog enkele plekken beschikbaar. Meer informatie vind je op: http://www.naturecalls.nu/portfolio/van-reflex-naar-reflectie/

Blijf met onze maandelijkse ‘Impuls’ op de hoogte van de ontwikkelingen en onze inzichten op het gebied van: