Krijg €1.000,- korting op jouw opleiding met de STAP-subsidie!

Ben jij geïnteresseerd in het volgen van één van onze trainingen? Dan kan je gebruik maken van de STAP-subsidie, een subsidie regeling van de overheid die bedoeld is voor scholing en ontwikkeling. Ieder jaar kan je €1.000,- krijgen om te besteden aan een opleiding of training. Dit bedrag kan je ook inzetten bij een deel van onze trainingen.

Wat is de STAP-subsidie?

STAP staat voor Stimulering ArbeidsmarktPositie, en is een subsidie van maximaal €1.000,- (inclusief BTW) die ieder jaar kan worden aangevraagd voor het volgen van trainingen en opleidingen. De overheid heeft besloten om deze subsidie in het leven te roepen zodat zowel werkenden als werkzoekenden zich kunnen doorontwikkelen, en daarmee hun positie op de arbeidsmarkt kunnen verbeteren. Wat heb jij hieraan? Je kan deze subsidie gebruiken voor het volgen van enkele van onze trainingen!

Voor wie is de STAP-subsidie?

De STAP-subsidie is zowel voor werkenden als werkzoekenden. Voor de aanvraag zijn er drie voorwaarden:

  • Je bent ouder dan 18 en hebt de AOW gerechtigde leeftijd nog niet bereikt.
  • Je bent een EU-burger of partner van een EU-burger.
  • Je bent minstens 6 maanden lang in Nederland verzekerd voor de volksverzekeringen.

Je maakt geen gebruik van een andere financiering voor scholingskosten, zoals studiefinanciering, studievoorschotvoucher, of lerarenbeurs.

Hoe aan te vragen?

  • Kies je training: Schrijf je in voor een van onze STAP-gecertificeerde opleidingen met behulp van de ‘Inschrijven met STAP’ button.
  • Pak je agenda: Bepaal wanneer jij de training wilt volgen en controleer op welke datum jij jouw STAP-subsidie aanvraag moet invoeren. LET OP: het is belangrijk dat je op de juiste datum jouw STAP-subsidie aanvraagt. Aanvraag datum genoteerd?
  • Schrijf je dan in: Heb je je ingeschreven? Na jouw inschrijving ontvang je van ons het ‘STAP-aanmeldingsbewijs’. Dit aanmeldingsbewijs is essentieel en heb je nodig om jouw STAP-budget bij het UWV aan te vragen. Wanneer het STAP-budget onverhoopt niet wordt toegekend (bijvoorbeeld omdat het subsidie budget van de overheid op is) dan kun je de inschrijving kosteloos annuleren.
  • Vraag jouw STAP-subsidie aan bij het UWV: Het is zover, de aanvraag datum is gekomen. Zorg dat je op tijd klaar zit (er is maar een beperkt bedrag beschikbaar!) en meld je aan op www.stapuwv.nl met behulp van je DigiD en het STAP-aanmeldingsbewijs dat we je hebben gestuurd.
  • Het UWV beoordeelt jouw aanvraag: Binnen vier weken ontvang je van het UWV bericht of jouw aanvraag is goedgekeurd.
  • Start met jouw opleiding: Jouw inschrijving is nu definitief, je kunt van start!

Aanbod

De onderstaande trainingen komen in aanmerking voor het gebruik van een STAP-subsidie:

Open Onderhandelen »
Open Negotiation (Engels) »
Leiderschap en Coaching in Nederland »

Betaling en Annulering

Als je je aanmeldt met STAP-subsidie, ontvang je tot maximaal €1.000,- korting op de geselecteerde training. In het geval dat het UWV jou de STAP-subsidie niet toekent, dan kan je kosteloos annuleren. Mocht je willen annuleren terwijl je wel de STAP-subsidie hebt verkregen, dan gelden de normale regels zoals vermeld in de algemene voorwaarden. In het geval van een wijziging van startdatum of een plotselinge verhindering, dien je dit zelf aan het UWV door te geven.

Veelgestelde vragen

Er zijn vaste periodes waarin de STAP-subsidie wordt uitgereikt. Wanneer jij de STAP-subsidie moet aanvragen, hangt af van de startdatum van de door jou gekozen training. We zetten het hier voor je op een rijtje, zodat je er op tijd bij bent.

Periode Aanvraagtijdvak STAP-subsidie Eerste startdatum training Uiterlijke startdatum training
2 (2023) 1 maart / 30 april 29 maart 31 juli 2023
3 (2023) 1 mei / 2 juli 29 mei 30 september 2023
4 (2023) 3 juli / 3 september 31 juli 30 november 2023
5 (2023) 4 september / 31 oktober 2 oktober 31 januari 2024
6 (2023) 1 november / 31 december 29 november 31 maart 2024

Let op: het is belangrijk dat je de STAP-subsidie op het juiste moment aanvraagt. Check dus goed de tabel met de startdata om te zien binnen welk STAP-aanvraagtijdvak jij valt, zodat je op het goede moment klaar zit om jouw subsidie aan te vragen.

Alle scholingskosten (inclusief 21% BTW of 10% BTW-vrijtoeslag) tot € 1.000,-. Locatie- en arrangementskosten (indien je les hebt op locatie) kunnen niet vergoed worden met het STAP-budget. Als de totale kosten hoger zijn dan € 1.000,-, ontvang je voor het resterende bedrag van ons een factuur.

De subsidiepot voor het STAP-budget is niet onbeperkt. Per jaar is er 200 miljoen euro beschikbaar, wat neerkomt op 200.000 tot 300.000 toekenningen per jaar. Er wordt gewerkt met aanvraagtijdvakken van twee maanden: het totale budget wordt verdeeld over deze aanvraagtijdvakken. Is het budget van een aanvraagtijdvak op? Dan zal het UWV je hierover informeren. Bij start van een volgend aanvraagtijdvak kun je je opnieuw aanmelden. Het UWV gaat over de toekenning; hier hebben wij geen invloed op.

Bij ons kun je je op ieder moment aanmelden voor een opleiding of training. Gebruik hiervoor de knop ‘Aanmelden met STAP’ op de pagina van een opleiding of training. Na aanmelding ontvang je van ons een STAP-aanmeldingsbewijs waarop vermeld staat vanaf welke datum jij STAP-budget kunt aanvragen bij het UWV. Het UWV zal akkoord geven op jouw aanvraag wanneer de opleiding of training minimaal 4 weken na het moment van aanvragen en binnen 3 maanden na sluiting van het betreffende aanvraagtijdvak van 2 maanden start. Stel je vraagt STAP-budget aan op 1 juli, dan dient de opleiding of training dus te starten tussen 29 juli en 30 november.

Nee, dat kan niet. Het STAP-budget kun je alleen aanvragen voor opleidingen en trainingen die een startmoment in de toekomst hebben (meer dan 4 weken na moment van aanvragen).

Je hoeft dan niks te doen. Bij toekenning van jouw STAP budget ontvangen wij bericht van het UWV. Naar aanleiding van dit bericht zetten wij jouw STAP aanmelding om in een definitieve inschrijving. Je ontvangt hiervan een bevestiging.

Stuur dan een mailtje naar fpnp@fpnp.nl of neem telefonisch contact met ons op door te bellen naar +31 (0)344 714 381.

Dan kun je jouw aanmelding kosteloos annuleren. Stuur dan een mailtje naar fpnp@fpnp.nl of neem telefonisch contact met ons op door te bellen naar +31 (0)344 714 381.

Overige antwoorden op veelgestelde vragen kun je vinden op de informatie pagina van het UWV: www.stapuwv.nl/p/faq. Heb je een specifieke vraag? Dan kun je altijd met ons contact opnemen.